Zéró Ház

Zéró Ház akár a semmi közepén.  A Scott Specht álltal alapított Spect Harpman Architects egy olyan önellátó házat tervezett, amit még megépíteni sem kell, hiszen előre legyártható. Az épület tetején napelemek vannak, Az általuk termelt energia Akkumlátorokban raktározódik el. Így akár hetekig is ellátva a házat, rossz idő esetén. A világítás Led-es technológiával készült és a hálózati csatlakozók sem hétköznapiak. A vízellátásról a vízgyűjtő és tisztító berendezés gondoskodik. Az ablakok háromszoros üvegezéssel lettek ellátva és az épület formája is  az energia hatékony felhasználását segíti elő.


 
 
 

Akit érdkelnek a Zéró-Házak ITT további lehetőségekre lelhet.

Ház felújítás

A bejegyzésben látható házat Slovénia-ban alakította át a Arhitektura Doo. Ügyes megoldásokkal látták el az 1913-ben épült villát anélkül, hogy magához az épület fő részeihez hozzányúltak volna. A homlokzat felújítás mellett, létrehoztak egy 5*5 méteres teraszt, és multifunkcióssá tették, térhatárolók segítségével.

 
 
 

Megváltoztatva a bejárati részt is,  sikeres a felújítás és az épület teljesen újnak tünik.


Zsúfolt városi lakás

Egyik kedvenc városom Tokió-ban található a most megmutatásra kerülő ház. A koncepció természetesen nem csak zsúfolt belvárosban állja meg a helyét. Bárhova is építsük a Schemata arhitektura iroda megmutatta nekünk kis telken is lehet nagy házat építeni. Az épület összes padlófelülete eléri a 71,4m2-et.

 
 

Úszó palota

A képeken látható úszó házat a Staffan Strindberg tervezte. A Svéd építész a vízparti élet kedvelőinek készítette ezt a 12*12 méter alapterületű házat. 178m2-es épület 6 szobával és egy konyhával rendelkezik. Aki kedveli a nyáresti beszélgetéseket a vízparton, az külön örülhet, hiszen egy 125m2-es terasz is helyet kapott.


 
 
 
 
 
fénykép: James Silverman

Víztorony Lakás

(Jó) Pár éve divatos lett, a nem használt víztornyokat lakássá alakítani. Itthon van egy víztornyokkal foglalkozó oldal. Ahol nem csak lakásként használt tornyokat láthatunk. Viszont ebben a bejegyzésben egy ilyent szeretnénk megmutatni.

Az 1931-ben épült Soest-ben található torony átalakítását a  Zecc architecten vitte véghez még 2004-ben.



 

 









 

A képek a Zecc Architecten tulajdonát képezik

Kerékpáros otthon

Kevin Cyr hordozható otthonokat álmodott meg.  Kerékpárra vagy bevásárlókocsira!


 
  Ha érdekel a projekt ITT több képet láthatsz.





Konténer megint

Újabb konténer otthon, Hátha valaki kedvet kap. :)

 

A képeken látható házat az Infiniski Követte el.  A 160m2 lakás +15m2 terasz 79.000$-ba kerül.
Ami jelenlegi árfolyamon 14220000Ft. Már csak egy telekre van szükség. :)
A képeket Antonio Corcuera© készítette!

Konténer művészet

Az oldal első bejegyzésében foglalkoztunk a konténer építészettel. De mivel nagy kedvenc nálunk, ezért több megvalósítást is szeretnénk megmutatni.  A most bemutatott projektet a BERNARDES + JACOBSEN Arquitetura hozta össze. A csapat nem feltétlen foglalkozik konténer épületekkel és nem is kívántak házat építeni. A Container Art nem más mint egy ötletes és gyorsan költöztethető kiállító tér.

















Modern Tűzoltóság

A modern tűzoltó állomást Mexico City-ben találjuk, amit a
 BGP Arquitectura tervezett. A cég nem csak épületekkel foglalkozik. Tervez bútorokat is. Magyarországra is készítettek terveket. Méghozzá a Budapest Hotel-ét. 2002-ben.













A képek a BGP Arquitectura tulajdonát képezik

Magyar sz-építészet

Rendszeresen szeretnék majd olyan bejegyzéseket tenni, amiben Magyarországon található épületeket mutatok be. Elsőnek egy olyan helyet választottam ahol a művészetek és a gasztronómia egyesül.









A ház története

Az épületet Landauer Ferenc József pesti polgár építtette nyári rezidenciának az 1800-as évek végén. A villa homlokzata és fõbb belsõ tereinek kialakítása Alpár Ignác (a Nemzeti Bank, a Tõzsde palota, a városligeti Vajdahunyadvár megalkotója) és Pucher István építészek munkája. A jelenlegi tulajdonos, Kovács Gábor sokáig úgy tudta, hogy a villa az első világháború alatt már Weisz Manfrédé volt. Hogy ez nem így van, az különös módon derült ki. A felújítást után, a házavató napján megjelent egy idős hölgy, és megkérdezte körülnézhetne-e a házban. Mint mondta, ez a palota az ő apjáé, Ohrenstein báróé volt, ő maga pedig benne élt tizennyolc éven át. A Weisz-villa nem ez a ház, hanem a szomszéd, száztizennégyes szám. A hölgy elmesélte a villa új gazdájának, hogy annak idején a második emeleti sarokban volt a dolgozószoba, középen a családi étkező, és a teraszon Lotz-freskóik voltak. Ezeknek mára nyomuk veszett.
A palotát később a Vörös Hadsereg, majd a VI. kerületi KISZ-bizottság használta. Az 1960-as évek elején a Fiatal Mûvészek Klubja (FMK) költözhetett az épületbe, majd a rendszerváltás után a népszerű „Made in…” kocsma. A villát a Fõvárosi Önkormányzat (1996-ban) értékesítette, többszörös tulajdonosváltás után lett Kovács Gábor magántulajdona, a felújítást követõen pedig a KOGART székhelye.

A KOGART Ház 2004. április 20-án megnyitja kapuit.

Az Andrássy úti palota kiváló helyszínt biztosít exkluzív eseményekhez, vacsorákhoz. Csodás művészi alkotások között gasztronómiai remekek teszik harmonikussá az itt eltöltött időt.

A Ház otthont ad a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány rendszeresen megújuló kiállításainak, magas színvonalú koncerteknek és egyéb, művészeteket pártoló társasági eseményeknek.

A képet a www.budapestdailyphoto.com-on találtam.

ML Museum Liaunig

Austria déli részén található a Museum Liaunig.
A 160 méter hosszú épület teljesen napfény megvilágítással rendelkezik, De a tervezők nem csak itt gondoltak az energiatakarékosságra.

Foto: Lisa Rastl