Újra AR-T-hitektura és konténeres lakásbővítés

Hosszabb szünet után Sikerült visszatérni az ARThitektura szerkesztőségének.  Az elkövetkező időben behozzuk a lemaradást. Ezért a bejegyzések is bővítésre kerülnek és igyekszünk közelebb kerülni az urbanizmushoz. Bemerészkedünk a városokba és az épületek mellett, foglalkozunk majd az épületekkel foglalkozó művészetekkel is.  Kötelékünk erősebbre fonódik a Topoo-The Topographical Error vezetőségével. Minden bejegyzésünket a facebook-on is megtalálhatjátok majd a Topoo oldalán. Itt pedig a Topoo híreit olvashatjátok a jövőben. Figyeljetek erősen! Mert a Topoo visszatért és még tartogat számunkra finom dolgokat.  (Ha csatlakozni szeretnél ITT megteheted)


De most következzék, az amiért idejöttetek:
Eddig is nyilvános volt, hogy roppant kedveljük a konténer házakat. Sőt a szerkesztőség saját konténer ház terveket készített. (Reméljük nem kell sokat várni az építkezés elkezdéséig.) Gondolom ebből már rájöttetek már, hogy most is egy konténer házas bejegyzés lesz. 
Christophe Nogry építész Franciaországban hozta létre ezt a házbővítést konténerekkel.  Első ránézésre nehéznek tűnt az 1960-as években épült szomszédos ház drasztikus rongálódása nélküli megvalósítás. De szerencséjére a tulajdonosoknak tetszett az általa felvetett konténeres ötlet. Ezzel a megoldással nem csak az épületeket sikerült megóvni, hanem könnyen is szert tettek 57nm plusz területre.  







                               

Fényképek: Stéphane Chalmeau